NJSZT-WFSZ
Média támogató
Fixrádió
Kiemelt támogatók
Dunaújvárosi Főiskola forMedia Kerpely Antal Computer Szakkollégium NIIF Adatpark Unitel Team Smaragdvölgy pihenőpark, Rudabányácska Zempléni Turisztikai Kalauz
phpHOST Wish Internet Consulting webthiNgs LevitatorMedia
Jó volt, szép volt.

PROGRAM

Az alábbiakban a rendezvény programja olvasható. A táblázatban kék színnel szerepelnek a gyakorlatiasabb programpontok.


PHP Chemotox

A furcsa cím remélhetőleg egy könnyed hangvételű, ugyanakkor hasznos gyakorlati bemutatót jelez, aminek a legfontosabb célkitűzése, hogy a résztvevők közelebbről megismerkedhessenek a PHP fejlesztés során használható hibaelkerülő és hibakereső megoldásokkal.

A tervezési időszak lerövidülése, a kialakítandó rendszerek növekvő komplexitása, és – nem egyszer – a fejlesztők számára újonnan felfedezendő programozási területek együttesen erősítik az igényt ilyen lehetőségek után. Emellett a legkörültekintőbb tervezés és fejlesztés során sem számolhatunk olyan jövőbeni változások hatásaival, amelyekre nincs befolyásunk, pl.: verzióváltásból adódó nehézségek, később felfedezett hibák, nem dokumentált mellékhatások.

Az előadás fókuszában PHP nyújtotta hibakezelő, és hibák felderítésére használható megoldások állnak. Bemutatásra kerülnek emellett olyan PHP osztályok, PHP mellé telepíthető bővítmények és alkalmazások, amelyek mindegyike nagymértékben növeli a hibakeresés hatékonyságát, és éberen figyeli szkriptjeink futtatását. A témával csak most ismerkedők rövid összefoglalást is kapnak arról, hogy mit várhatnak ezektől a megoldásoktól és mit nem. Az előadás anyagából cikksorozat is készül a Weblaboron.

Papp Győző

arckép Öt éve, az egyetemi tanulmányai során a hagyományos asztali programok után újat keresve csöppent bele az internet világába és a dinamikus weboldalak készítésébe. Ekkor ismerkedett meg a PHP nyelvvel, amely azóta a hobbija és munkaeszköze egyszerre. Az első és második konferencia compo-felelőse.


IdőProgrampont
9:30 10:00 Regisztráció
10:00 10:10 Palócz István
Megnyitó
10:10 10:55 Kovács Zsolt
Az információvédelem
11:00 11:45 Karóczkai Krisztián, Zana László
Portálépítés
11:55 12:40 Bártházi András
CSS ereje
12:40 13:40 Ebédszünet.
13:40 14:20 Palócz István
A Drupal 4.6 újdonságai
14:20 14:55 Nagy Zoltán
Új alapokon a Zemplen.net
15:05 15:45 Papp Győző
PHP Chemotox
15:45 16:15 Cservenák János
Chameleon portál rendszer
16:15 16:25 Tombola