Kiemelt támogatók
Interware Unitel Team McDonald\'s Smaragdwölgy horgászpanzió, Rudabányácska Dunaújvárosi Főiskola
LevitatorMedia phpHOST
Jó volt, szép volt.

PROGRAM

Az alábbiakban a konferencia programja olvasható. A táblázatban kék színnel szerepelnek a gyakorlatiasabb programpontok, a sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek a fóliák is.


PEAR - a PHP gyümölcse

A PEAR (PHP Extension and Application Repository) egy egységes kódgyűjtemény a PHP nyelven programozók részére. A különböző célokat szolgáló kódrészletek nem szétszórva, hanem egységesen, összegyűjtve találhatók meg segítségével, a kódok elérhetőségi egységei a csomagok. A folyamatosan növekvő létszámú fejlesztői csapatnak köszönhetően a legkülönfélébb csomagok állnak rendelkezésre a gyorsítótárazástól az adatbáziskezelésen át a HTML sablonokig.

Az előadás bemutatja a PEAR csomagjainak szerkezetét és a csomagok kezelésére kialakított rendszert, melyen keresztül szerverünkre telepíthetjük a kívánt kódokat. Szó esik a csomagok belső szerkezetéről, és azt is megtudhatjuk, hogy hova fordulhatunk, ha valami nem úgy működik, ahogy elvárjuk.

Az előadás fóliái PDF és OpenOffice.org Impress formátumban elérhetőek.

Mocsnik Norbert (mn)

arckép Tizenkét éve, egészen fiatalon került kapcsolatba az informatikával. Nyolc éve programozik, négy éve fejleszt PHP nyelven. Szabadúszó webfejlesztőként a szoros határidők betartása, és az ügyfelek elégedettségének fokozása érdekében egyre nagyobb igényt érzett előre elkészített, minőségi csomagok iránt. Így került kapcsolatba 2003 januárjában a PEAR-rel, és azóta többféle módon is részt vesz a nyílt forrású projektben. A hibajelentéseken és folt-készítéseken, levelezőlistán keresztüli támogatáson kívül a PEAR kézikönyv egyetlen magyar fordítója. Saját bevallása szerint előszeretettel használja a különböző csomagokat saját projektjeiben is, ezáltal megbízóinak magas színvonalú, biztonságos alkalmazásokat fejleszt, a legrövidebb határidők mellett. Mindig nyitott új, alvállalkozói rendszerben végzett megbízásokra, szívesen dolgozik együtt más fejlesztőkkel, és tervezőkkel. Bővebb információ saját weboldalán.


IdőProgrampont
9:45 10:00 Regisztráció, a résztvevőknek ajándék üdítővel és pogácsával.
10:00 10:15 Palócz István
Megnyitó
10:15 10:55 Nagy Zoltán
Portál, de hogyan?
11:00 11:45
*
Kovács Zsolt
Segítség! Felnőttem!
11:55 12:45
*
Bóna László Márton
Objektum-orientált programozás
12:45 13:45 Ebéd a főiskolai menzán: húsleves csigatésztával, mediterrán-hawaii pulykamell, vegyes köret, vegyes saláta, ásványvíz.
13:55 14:30
*
Hojtsy Gábor
Drupal - nem több, nem kevesebb
14:30 15:15
*
Bártházi András
Mozilla Firefox - böngésző mindenkinek
15:30 16:10 Karóczkai Krisztián
Űrlap, PHP, MySQL, rendszeradminisztráció
16:10 16:25 Dr. Mester Gyula
Web alapú oktatórendszer LAMP környezetben
16:35 17:20
*
Mocsnik Norbert
PEAR: a PHP gyömölcs
17:20 17:35 Tombola: Interware vásárlási utalvány, DomainWeb szolgáltatási csomag, a Smaragdvölgy panzió, a Unitel Team és a konferencia szervezők ajándékainak kisorsolása a látogatók között. A legjobb előadás megválasztása.