Kiemelt támogatók
Interware Unitel Team McDonald\'s Smaragdwölgy horgászpanzió, Rudabányácska Dunaújvárosi Főiskola
LevitatorMedia phpHOST
Jó volt, szép volt.

PROGRAM

Az alábbiakban a konferencia programja olvasható. A táblázatban kék színnel szerepelnek a gyakorlatiasabb programpontok, a sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek a fóliák is.


Objektum-orientált programozás a gyakorlatban

A PHP kényelmes függvény-alapú fejlesztési lehetőséget biztosít, így sok középhaladó fejlesztő azért nem kezd bele az objektum-orientált programozásba, mert megszokott stílusához képest bonyolultnak látja azt. Bár a fejlesztés valóban több ráfordítást igényel, mivel az osztályokat érdemes jobban átgondolni mint az egyszerű szkripteket, megéri a plusz munka. Kódunk nem csak újra felhasználható, de végső soron átláthatóbb, érhetőbb is lesz. Programunk önállóan működő kisebb részekre osztható fel (többek között adatbázis-, és munkamenet kezelésre), így a fejlesztők egymástól függetlenül dolgozhatnak a meghatározott illesztőfelületeket figyelembe véve. Gyakorlati bemutatónkon az objektum-orientált programozás előnyeit egy egyszerű MySQL adatbázis kezelő osztályon keresztül mutatjuk be.

Az előadás fóliái PDF és OpenOffice.org Impress formátumban elérhetőek.

Bóna László Márton (Ene)

arckép A CDM Számítástechnikai Szakképző Iskola multimédia-fejlesztő, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bólyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kar biztonságtechnikai mérnök szakos hallgatója. Szabadidejében, autodidakta módon tanulta meg a PHP-t, a közösség Ene néven ismeri. A DesignProg.net webdesign, programozási és hálózatbiztonsági portál egyik szülőatyja és fejlesztője, tagja az NJSZT-WFSZ-nek is.


IdőProgrampont
9:45 10:00 Regisztráció, a résztvevőknek ajándék üdítővel és pogácsával.
10:00 10:15 Palócz István
Megnyitó
10:15 10:55 Nagy Zoltán
Portál, de hogyan?
11:00 11:45
*
Kovács Zsolt
Segítség! Felnőttem!
11:55 12:45
*
Bóna László Márton
Objektum-orientált programozás
12:45 13:45 Ebéd a főiskolai menzán: húsleves csigatésztával, mediterrán-hawaii pulykamell, vegyes köret, vegyes saláta, ásványvíz.
13:55 14:30
*
Hojtsy Gábor
Drupal - nem több, nem kevesebb
14:30 15:15
*
Bártházi András
Mozilla Firefox - böngésző mindenkinek
15:30 16:10 Karóczkai Krisztián
Űrlap, PHP, MySQL, rendszeradminisztráció
16:10 16:25 Dr. Mester Gyula
Web alapú oktatórendszer LAMP környezetben
16:35 17:20
*
Mocsnik Norbert
PEAR: a PHP gyömölcs
17:20 17:35 Tombola: Interware vásárlási utalvány, DomainWeb szolgáltatási csomag, a Smaragdvölgy panzió, a Unitel Team és a konferencia szervezők ajándékainak kisorsolása a látogatók között. A legjobb előadás megválasztása.