Kiemelt támogatók
Interware Unitel Team McDonald\'s Smaragdwölgy horgászpanzió, Rudabányácska Dunaújvárosi Főiskola
LevitatorMedia phpHOST
Jó volt, szép volt.

PROGRAM

Az alábbiakban a konferencia programja olvasható. A táblázatban kék színnel szerepelnek a gyakorlatiasabb programpontok, a sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek a fóliák is.


Drupal - nem több, nem kevesebb

A Drupal egy igen kompakt, külső könyvtárak nélkül működő közösségi tartalomkezelő rendszer. Előadásom rövid bemutatót tud csak adni, hiszen kis mérete ellenére nagyon sok lehetőséget nyújt a program. Minden tekintetben kiterjeszthető architecktúrájának köszönhetően megadja a választás lehetőségét a különböző extrák használatára, anélkül, hogy ezekkel a kezdő felhasználókat elárasztaná. Megvalósítása természetesen nem tökéletes. Az is szóba fog kerülni, hogy mikor nem érdemes használni, illetve milyen irányokban igyekeznek hiányosságait orvosolni a fejlesztők.

Az előadás fóliái PDF és OpenOffice.org Impress formátumban elérhetőek.

Hojtsy Gábor (Goba)

arckép A Budapesti Műszaki es Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, a magyar PHP dokumentáció és a magyar PHP levelezőlista elindítója, a Weblabor egyik vezéralakja, Goba néven ismert. A php.net webmester csoport aktív tagja, a dokumentáció keretrendszerének egyik fejlesztője. A 2002-es frankfurti PHP konferencia előadója dokumentáció és PHP-GTK témában, a 2004-es amszterdami PHP konferencia előadója dokumentáció témában. A Drupal tartalomkezelő rendszer egyik közreműködő fejlesztője, a felület lefordítását lehetővé tevő alapmodul hivatalos felelőse. Az első és második magyarországi PHP konferencia egyik szervezője.


IdőProgrampont
9:45 10:00 Regisztráció, a résztvevőknek ajándék üdítővel és pogácsával.
10:00 10:15 Palócz István
Megnyitó
10:15 10:55 Nagy Zoltán
Portál, de hogyan?
11:00 11:45
*
Kovács Zsolt
Segítség! Felnőttem!
11:55 12:45
*
Bóna László Márton
Objektum-orientált programozás
12:45 13:45 Ebéd a főiskolai menzán: húsleves csigatésztával, mediterrán-hawaii pulykamell, vegyes köret, vegyes saláta, ásványvíz.
13:55 14:30
*
Hojtsy Gábor
Drupal - nem több, nem kevesebb
14:30 15:15
*
Bártházi András
Mozilla Firefox - böngésző mindenkinek
15:30 16:10 Karóczkai Krisztián
Űrlap, PHP, MySQL, rendszeradminisztráció
16:10 16:25 Dr. Mester Gyula
Web alapú oktatórendszer LAMP környezetben
16:35 17:20
*
Mocsnik Norbert
PEAR: a PHP gyömölcs
17:20 17:35 Tombola: Interware vásárlási utalvány, DomainWeb szolgáltatási csomag, a Smaragdvölgy panzió, a Unitel Team és a konferencia szervezők ajándékainak kisorsolása a látogatók között. A legjobb előadás megválasztása.