NJSZT-WFSZ
Kiemelt támogatók
Axelero Adatpark Craftcore G'Roby Élelmiszerdiszkont-hálózat Kiskapu LAAZ Szolgáltató Betéti Társaság International PHP Magazine Trans-Europe Kft. Weblabor WEB-SERVER
phpHOST Wish Internet Consulting webthiNgs LevitatorMedia
Jó volt, szép volt.

PROGRAM időrendi tematikus

Az alábbiakban a lezajlott konferencia programja olvasható. A magyar előadásokat, a gyakorlatias bemutatókat, a beszélgetést és az angol előadásokat különböző színekkel jelöltük. A sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek már a fóliák is. A többi programponthoz folyamatosan jelentetjük meg a letölthető prezentációkat, amint megérkeznek hozzánk.


A WACT moduláris keretrendszer bemutatása

Az előadás azokat a haladó PHP fejlesztőket célozza meg, akik több éve állnak kapcsolatban a nyelvvel, és nyitottá váltak mások által beváltnak megítélt módszerek megismerésére. Azoknak hasznos igazán az előadás, akik próbálják a megoldások között megtalálni a legcélszerűbbeket és fontosnak tartják a fejlesztendő webes alkalmazások belső szerkezetét. A WACT jellegéből adódóan elsősorban nagyvállalati környezetben, illetve összetett webes portálok fejlesztésében használható hatékonyan. Szó esik a keretrendszer belső architektúrájáról, sablon motorjáról, űrlapkezeléséről és ellenőrzéséről, hibakezeléséről, adatbázismotorjáról, valamint konfigurációs állományairól is. Az idő rövidségéből adódóan részletes oktatás helyett sokkal inkább egy olyan bemutatóra kell számítani, amely kedvet teremthet a keretrendszer megismerésére és alkalmazására. Egy haladó fejlesztő számára a teljes elsajátítás 1,5-3 hónapot vesz igénybe.

Az érdeklődőknek javasolt Nagy Gusztáv: Tervezési minták és a PHP 5 című előadásának előzetes meghallgatása, hiszen a WACT projekt ismert tervezési mintákra épül.

Az előadás fóliái OpenOffice.org Impress és PDF formátumban elérhetőek.

Mocsnik Norbert

Mocsnik Norbert fotója Tíz éve fejleszt, öt éve PHP nyelven. Az utóbbi évben nagyvállalati rendszerek és összetett webes portálok szakértőjévé vált. Nagy lelkesedéssel figyeli a nemzetközi közösség nyílt forrású fejlesztéseit, két éve fejlesztője a PEAR, hat hónapja a WACT projektnek. A hibajelentéseken és folt-készítéseken, levelezőlistán keresztüli támogatáson kívül a PEAR kézikönyv egyetlen magyar fordítója. Bővebb információ saját weboldalán.


Adatbázisok

Általános webfejlesztés

Biztonság

Fejlesztés PHP-vel

Kódkönyvtárak, keretrendszerek

Módszertanok

Tartalomkezelés