NJSZT-WFSZ
Kiemelt támogatók
Axelero Adatpark Craftcore G'Roby Élelmiszerdiszkont-hálózat Kiskapu LAAZ Szolgáltató Betéti Társaság International PHP Magazine Trans-Europe Kft. Weblabor WEB-SERVER
phpHOST Wish Internet Consulting webthiNgs LevitatorMedia
Jó volt, szép volt.

PROGRAM időrendi tematikus

Az alábbiakban a lezajlott konferencia programja olvasható. A magyar előadásokat, a gyakorlatias bemutatókat, a beszélgetést és az angol előadásokat különböző színekkel jelöltük. A sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek már a fóliák is. A többi programponthoz folyamatosan jelentetjük meg a letölthető prezentációkat, amint megérkeznek hozzánk.


Parancsol egy kis körtét?

Az előadás angol nyelvű! Az eredeti angol leírás is elérhető.

A PEAR (körte) projekt az elmúlt ősszel lett öt éves. A fejlesztők rengeteg forráskódot írtak és írtak át, melynek következtében az eltelt idő alatt sokminden teljesen megváltozott. Tehát hova jutott el a PEAR végsősoron? A porjekt különböző média és konferencia szereplései folyamatosan komolyodtak. Mindezek ellenére a közösség nagy részétől hallani ugyanazokat a kifogásokat, melyeket évekkel ezelőtt is olvashattunk. Az előadás célja egyrészt, hogy néhány tévképzetet eloszlasson, bemutatva, hogy rengeteget javult a projekt az elmúlt években, még ha néhányan ezt nem is vették észre. Fontosabb cél ugyanakkor, hogy az előadás bemutasson néhány hasznos csomagot. A javított közösségi döntéshozatali folyamattól kezdve a dokumentáción és a minőségbiztosításon keresztül az egyszerűen csak jobb forráskódokon keresztül sokminden szóba kerül majd. A hallgatók készülhetnek kérdéseikkel, PEAR vélekedéseikkel és fejlesztési feladat listájukkal, melyek alapján meglátják, hogy miként tud számukra segítséget nyújtani a PEAR a napi munkában.

Az előadás angol nyelvű fóliái elérhetőek két részben, PDF formátumban (első, második), az előadó honlapjáról.

Lukas Smith

Lukas Smith fotója Lukas Smith a PEAR projekt közismert hozzájáruló fejlesztője. Többek között az MDB és MDB2 adatbázis absztrakciós rétegek tették ismertté, valamint a LiveUser azonosítási és jogosultságkezelő csomag hozta el számára az elismerést. Valószínűleg kevésbé ismertek a különböző RDF csomagjai. Aktívan részt vesz a projekt szervezésében, a fejlesztőket koordináló PEAR Group egyik alapítója. A BackendMedia egyik tulajdonosaként keresi kenyerét, vezető tervezőként. A BackendMedia hálózati szolgáltatások fejlesztésére specializálódott, PHP alapú intranetes rendszerek kialakításával is foglalkoznak például.


Adatbázisok

Általános webfejlesztés

Biztonság

Fejlesztés PHP-vel

Kódkönyvtárak, keretrendszerek

Módszertanok

Tartalomkezelés