NJSZT-WFSZ
Kiemelt támogatók
Axelero Adatpark Craftcore G'Roby Élelmiszerdiszkont-hálózat Kiskapu LAAZ Szolgáltató Betéti Társaság International PHP Magazine Trans-Europe Kft. Weblabor WEB-SERVER
phpHOST Wish Internet Consulting webthiNgs LevitatorMedia
Jó volt, szép volt.

PROGRAM időrendi tematikus

Az alábbiakban a lezajlott konferencia programja olvasható. A magyar előadásokat, a gyakorlatias bemutatókat, a beszélgetést és az angol előadásokat különböző színekkel jelöltük. A sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek már a fóliák is. A többi programponthoz folyamatosan jelentetjük meg a letölthető prezentációkat, amint megérkeznek hozzánk.


Drupális Internet Áruház

A jó programozó lusta, hiszen nem szeret feleslegesen programozni. A fejlesztési feladatok megoldása arra épül, hogy a mások által kitalált dolgokat újrahasznosítjuk, – megoldjuk velük az aktuális problémát –, esetleg hozzáteszünk valamit. A függvénykönyvtárakat (pl. C, Pascal esetén), illetve az előregyártott osztályokat (pl. C++, Java, PEAR esetén) mások készítették, mi pedig lelkiismeretfurdalás nélkül használjuk azokat.

Ennek továbblépéseként különböző keretrendszereket találtak ki, amelyek nem csak egy-egy alap (általában matematikai) problémára nyújtanak megoldást, hanem teljes rendszert szolgáltatnak (ilyen például a J2EE vagy a Zope). Az ilyen rendszereket olyan varázsszavak is kísérik, mint a CMS, a CMF és a WAF.

PHP-ben rengeteg ilyen keretrendszer van, amelyek több-kevesebb sikert értek el. Az egyik ilyen a Drupal, amely mindhárom varázsszóra illeszthető. Szinte minden, a webprogramozásban előforduló problémára van valamilyen testreszabható megoldása. Használhatjuk mint egyszerű tartalomkezelő rendszert, vagy egy saját tartalomkezelő fejlesztésére is alapul választhatjuk. Végül használhatjuk beépített funkcióit (űrlapkezelő rendszer, adatbázis elérési réteg, felhasználó azonosítás és jogosultság kezelés, smink-rendszer, stb.) egy teljesen más célú webalkalmazás megvalósításához is.

Az előadáson egy ilyen megközelítést ismerhetnek meg az érdeklődők egy internetes áruház kiépítését követve.

Az előadás fóliái S5 formátumban elérhetőek.

Ámon Tamás

Ámon Tamás fotója Tizennyolc éve foglalkozik informatikával, nyolc éve webfejlesztéssel. Több évig dolgozott Németországban és Ausztriában elsősorban intranetes fejlesztésekben, portálrendszerek megvalósításában. Jelenleg egy Internetes áruház elkészítésén dolgozik amelyben nagy szerepet kap a Drupal. Honlapja az amon.hu címen található.


Adatbázisok

Általános webfejlesztés

Biztonság

Fejlesztés PHP-vel

Kódkönyvtárak, keretrendszerek

Módszertanok

Tartalomkezelés