NJSZT-WFSZ
Kiemelt támogatók
Axelero Adatpark Craftcore G'Roby Élelmiszerdiszkont-hálózat Kiskapu LAAZ Szolgáltató Betéti Társaság International PHP Magazine Trans-Europe Kft. Weblabor WEB-SERVER
phpHOST Wish Internet Consulting webthiNgs LevitatorMedia
Jó volt, szép volt.

PROGRAM időrendi tematikus

Az alábbiakban a lezajlott konferencia programja olvasható. A magyar előadásokat, a gyakorlatias bemutatókat, a beszélgetést és az angol előadásokat különböző színekkel jelöltük. A sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek már a fóliák is. A többi programponthoz folyamatosan jelentetjük meg a letölthető prezentációkat, amint megérkeznek hozzánk.


Számítógép által generált adatbázis adminisztrációs felületek

Webprogramozáskor gyakran előfordul, hogy írni kell egy olyan beviteli felületet, mely egy adatbázis egy táblájának szerkesztését szolgálja. Tapasztalt programozók a megmondhatói, hogy erre a kérdésre több-kevesebb eltéréssel mindig ugyanaz a válasz, legalábbis alapjaiban igencsak hasonlítanak egymásra.

Az előadás azzal foglalkozik, hogyan lehet ezt a kérdéskört általánosságban megfogalmazni. Olyan képletet próbál nyújtani, mely bármikor elővehető és hosszas gépelgetés helyett egy kattintással kézhez kaphatjuk a saját stílusunkban a kívánt felületet. Ezután már valóban csak a programozás lényegi részét kell nekünk elvégeznünk.

Az előadás fóliái Macromedia Flash formátumban, illetve ennek Windows rendszereken önállóan futtatható változatában elérhetőek. A bemutatott plugin forráskódja is letölthető.

Szántó Ádám

Szántó Ádám fotója Öt éve foglalkozik webprogramozással, írt már cikkeket a Developers Shed című amerikai online magazinnak, a fix.tv több műsorában szerepelt. Jelenleg végzős diák a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban. Fejlesztései között főleg cikkeket nyilvántartó, adatbázisokat irányító programok szerepelnek.


Adatbázisok

Általános webfejlesztés

Biztonság

Fejlesztés PHP-vel

Kódkönyvtárak, keretrendszerek

Módszertanok

Tartalomkezelés