NJSZT-WFSZ
Kiemelt támogatók
Axelero Adatpark Craftcore G'Roby Élelmiszerdiszkont-hálózat Kiskapu LAAZ Szolgáltató Betéti Társaság International PHP Magazine Trans-Europe Kft. Weblabor WEB-SERVER
phpHOST Wish Internet Consulting webthiNgs LevitatorMedia
Jó volt, szép volt.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, 2005. január 13.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola kiemelkedő támogatásával – immár hagyományosan – megrendezi a Harmadik Magyarországi PHP Konferenciát. Az előző két év hasonló eseményei után, az igen sikeres PHP RoadShow rendezvények tapasztalatait ötvözve a szokásos szervezői csapat készül a konferenciára. A helyszín ezúttal is az iskola 1146, Budapest, Cházár A. u. 10. szám alatt található épülete, az időpont 2005. március 12., szombat.

A konferencia programja

A programot három párhuzamos szálon futó előadások alkotják, melyek között adatbázis kezelési kérdésektől kezdve, tervezési mintákon és módszertanokon át kész keretrendszerekig és tartalomkezelőkig számos szakmai téma kerül terítékre. Ezúttal kiemelt szerepet kapnak a PHP-hez szorosan nem kapcsolódó, ám a korszerű webfejlesztés alapkérdéseit jelentő CSS és diszkrét JavaScript technológiák, illetve a segítséggel élők számára is használható webhelyek kialakításának módszerei. A programban helyet kapott az információvédelem kérdése is.

A rendezvényre hazánkba látogat két külföldi vendégelőadó is, a PHPs körök elismert szaktekintélyei. Derick Rethans a nemzetközi környezetben is jól működő webhelyekről és a teljesítmény optimalizálásról beszél majd, Lukas Smith a PEAR kódkönyvtárat mutatja be, illetve az adatbázis absztrakcióról tart előadást.

A rendezvény látogatása ezúttal is ingyenes lesz, ám a később elindított regisztrációhoz kötött, a helyszín maximális befogadóképessége által korlátozott. Egyelőre a rendezvény hírlevelére iratkozhatnak fel azok, akik semmiképpen sem szeretnének lemaradni a szakmai programról.

Közösségi találkozók

A konferencia hagyományos módon lehetőséget ad a webfejlesztők különböző közösségeinek találkozására, a levelezőlistákról, fórumokról ismert szakmabeliek különtermekben találkozhatnak majd.

Programozói verseny

A rendezvény kapcsán ismét meghirdetésre kerül az ezúttal 2005 5+5k PHP 5 compo névre hallgató programozói verseny, mely értékes nyereményekkel csábítja a tehetségüket megmutatni szándékozó fejlesztőket, hogy szokatlan körülmények között bizonyítsák rátermettségüket.

Mi a PHP?

A PHP az egyik legelterjedtebb webes programozási nyelv, ami mára általános célú nyelvvé nőtte ki magát. Ingyenessége és széleskörű elérhetősége biztosítja a továbbra is folyamatosan növekvő felhasználói bázist számára. A nyelv Magyarországon is egyre népszerűbb a részben magyar dokumentációnak, magyar könyveknek, levelezési listáknak és tanfolyamoknak köszönhetően. A PHP gyorsan tanulható, de a tapasztalt programozók számára is hatékony eszközöket nyújt, ezért érdemes vele megismerkedni. További információk a PHP kézikönyvben.

A Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztályról

2003-ban, az Első Magyarországi PHP Konferencia keretén belül alakult meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya. A független, szakmai közösség célja a webalkalmazások fejlesztésére használható nyelvek (például a PHP) népszerűsítése, szakmai anyagok írása, fordítása, azok támogatása, továbbá a programozási nyelvekkel és a kapcsolódó technológiákkal foglalkozó konferenciák szervezése és lebonyolítása. A szervezet szakmai lapja a Weblabor. A szakosztály nyitott, szívesen fogad olyan személyeket, akik részt szeretnének venni a tevékenységében.