Kiemelt támogatók
Interware Internet Szolgáltató Rt Senorg Hungary Rt. Colossal Rendezvénytechnikai Szolgáltató Kft. G'Roby Élelmiszerdiszkont-hálózat Kiskapu Pentaschool Oktatási Központ International PHP Magazine Sprint Computer Kft. Weblabor

Média támogatók
Fix.TV Hobby Rádió
LevitatorMedia phpHOST
Jó volt, szép volt.

PROGRAM

Az alábbiakban a lezajlott konferencia programja olvasható. A táblázatban kék színnel szerepelnek a gyakorlatiasabb programpontok, a sarkokban található csillagok jelzik azokat az előadásokat és bemutatókat, melyekhez elérhetőek a fóliák is.


CMS Maraton

Egy egyedi kezdeményezés megvalósítását kísérlik meg az előadók, melynek során néhány népszerű tartalomkezelő rendszert hasonlítanak össze használhatósági, bővíthetőségi, támogatottsági és még sok más szempontból. Az előadást együtt tartják a különböző tartalomkezelő rendszerek szakértői, akik nem csak felhasználóként, hanem fejlesztőként, dokumentálóként, támogatóként is kapcsolódnak az egyes rendszerekhez. Az előadás témavezetője Palócz István. A következő rendszerek kerülnek górcső alá:

Az előadás fóliái Microsoft PowerPoint és PDF formátumban elérhetőek.

Előadók

Heilig Szabolcs

arckép 1997-ben a Veszprémi Egyetem hallgatójaként ismerkedett meg a PHP nyelvvel, rövid "perles" múlttal a háta mögött. Erre a veszprémi VLUG tagjaként nyílt lehetősége. Az elmúlt években foglalkozott online PHP oktatással, részt vett a PHP dokumentációt magyarító csapat munkájában. 2001 decemberében jelent meg a nyelvvel foglalkozó cikksorozatának első darabja a Linuxvilág magazinban. Egyik szervezője az idei, valamint a 2003-as konferenciának.

Hojtsy Gábor

arckép A Budapesti Műszaki es Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, a magyar PHP dokumentáció és a magyar PHP levelezőlista elindítója, a Weblabor egyik vezéralakja, Goba néven ismert. A php.net webmester csoport aktív tagja, a dokumentáció keretrendszerének egyik fejlesztője. A 2002-es frankfurti PHP konferencia előadója dokumentáció és PHP-GTK témában, a 2004-es amszterdami PHP konferencia előadója dokumentáció témában. A Drupal tartalomkezelő rendszer egyik közreműködő fejlesztője, a felület lefordítását lehetővé tevő alapmodul hivatalos felelőse. Az első és második magyarországi PHP konferencia egyik szervezője.

Illés Szabolcs

arckép 2000-ben a Nyugat Magyarországi Egyetem hallgatójaként ismerkedett meg a PHP nyelvvel, szakdolgozat témájaként választva készített intézményének egy hallgatói potált és webes felületű levelező-rendszert. A PHP-NUKE magyarországi képviselőjeként hozta létre és üzemelteti a Magyar PHP-NUKE Közösségi portált. 2002-ben részt vett a PHP-NUKE rendszer magyar nyelvű dokumentációjának elkészítésében, azóta is folyamatos csoport-koordinációs feladatokat lát el a PHP-NUKE Magyarországnál. A Netkey-Group vezetőjeként fejleszt webes alkalmazásokat. A PHP és mySQL használatát, hazai terjesztését a PHP-NUKE rendszer használatával és a hozzá fejleszthető modulokkal szemlélteti a Fix.tv Kreatív klub című műsorban látható PHP-NUKE oktató sorozatban.

Palócz István

arckép Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára, az NJSZT Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztály alapító tagja és elnöke. 1998-ban ismerkedett meg a PHP nyelvvel es kezdte el oktatását. Igyekszik az oktatók figyelmét a webes alkalmazás fejlesztés felé irányítani, többek között módszertani tapsztalatainak átadásával. Az INFO konferenciákon több előadásával népszerűsítette a PHP nyelvet. A Fix.tv Kreatív klub című műsorában a PHP Suli oktatója. Az első és második magyarországi PHP konferencia főszervezője.


IdőProgrampont
8:30 10:00 Regisztráció
10:00 10:05 Megnyitó
10:05 11:05
*
Heilig Szabolcs, Hojtsy Gábor, Illés Szabolcs, Palócz István
CMS Maraton
11:05 11:30
*
Kolman Nándor
A PHP 5 újdonságai
*
Bóna László Márton
Objektum-orientált programozás a gyakorlatban
11:30 11:50
*
Ercsey Balázs
Zenetár a webszerverünkön, avagy XML használata a PHP 5-ben
11:50 12:05 Szünet
12:05 12:45 Mocsnik Norbert
PEAR - a PHP gyümölcse
*
Horváth Zoltán
Fejlesztés PHP-Nuke rendszerre
*
Kovács Zsolt
Segítség! Felnőttem!
12:45 13:25
*
Bártházi András
Így készült a Weblabor
Károly György Tamás
PHP és Perl - két dudás egy csárdában
13:25 14:55 Szünet, közösségek találkozói
14:55 15:35
*
Papp Győző
PHP Chemotox
*
Nováki Szilárd
A Gomba for PHP fejlesztési környezet
Mocsnik Norbert
Webes alkalmazásfejlesztés PEAR csomagokkal
15:35 16:00
*
Szalai Ferenc Attila
PHP a grid technológiában - egyszerűen és célratörően
*
dr. Baranyai László
Web-szabványok hazai alkalmazásának statisztikai elemzése
16:00 16:40
*
Kolman Nándor
Általános űrlapkezelés
Forstner Bertalan
Elterjedt technológiákra építő webes fejlesztőrendszer
Mocsnik Norbert
Hatékony fejlesztést segítő további PEAR csomagok
16:40 16:55 Szünet
16:55 17:25 Fórum (a hallgatók kérdéseket tehetnek fel)
17:25 18:00 Eredményhirdetés, ajándéksorsolás, zárás